• July 2024
  M T W T F S S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 •  
 •  

Despre Mindfulness

horizontal break
 

Mindfulness este o cale eficienta si testata pe parcursul secolelor prin care reusim sa fim cu adevarat PREZENTI aici si acum, in fiecare moment al existentei.

Suntem de multe ori absenti din propriile vieti. Deseori nu reusim sa apreciem lucrurile bune care ni se intampla, sa ne ascultam propriile trupuri si, in plus, ne auto-sabotam cu autocritica.

 
[blockquote type="blockquote_quotes" align="left"]

If you are doing mindfulness meditation, you are doing it with your ability to attend to the moment.
Daniel Goleman

[/blockquote]

Mintile noastre sunt foarte usor distrase de gandurile despre trecut si de incercarile de anticipare a viitorului. Eliberarea din acest cerc vicios este posibila prin constientizarea propriilor ganduri, emotii si senzatii si prin invatarea unor mecanisme de gestionare eficienta a acestora, efectul obtinut fiind unul foarte benefic atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru. Cultivarea starii de mindfulness nu va elimina presiunile la care ne supune viata, ci ne va ajuta sa le facem fata cu calm si claritate, cu un efect benefic atat la nivel fizic si psihic (prin reducerea stresului), cat si la nivelul productivitatii (printr-un plus de concentrare si eficienta).

Practica mindfulness ne permite sa fim prezenti pe deplin in viata noastra personala si profesionala si sa optimizam constant calitatea acesteia. Cateva din beneficiile dovedite ale cultivarii mindfulness sunt:

 • Rafinarea concentrarii si claritatii mentale
 • Diminuarea impactului modelelor de gandire negativa
 • Dezvoltarea unei profunde constiinte de sine, atat in plan personal cat si profesional
 • Dezvoltarea unui echilibru emotional optim prin constientizare emotional─â si auto-reglementare